Wilde Eend Producties


Muziek | Trio Vilde Katshke 

 


trio Wilde Eend (2014-1)

Trio Wilde Eend - ook wel bekend onder haar Jiddische naam Vilde Katshke - is het beste te omschrijven als een vrolijke mix van klezmer en joodse volksverhalen. Klezmer is de feestelijke en melancholische muziek van joden uit Oost Europa. Dit trio werd begin 1998 opgericht door Gottfrid van Eck om zijn liefde voor klezmer en joodse verhalen te combineren. Hij speelt klarinet en krijgt daarbij muzikaal tegenspel van Michiel Ockeloen op accordeon en Tessa Zoutendijk op viool. Tezamen zorgen deze drie wilde eenden voor veel feestelijk gesnater. 

Trio Wilde Eend presenteert (vertel)concerten o.a. in kerken, scholen, instellingen, theaters en op allerlei festivals en privéfeesten. Het trio produceerde twee goed ontvangen cd's. Hun klezmermuziek raakt je; het is plezier om bij te huilen en verdriet om op te dansen!

 

Albums

In 2001 kwam de eerste cd uit: A Klezmer Celebration - Dos lidele fun vilder katshke (het liedje van de wilde eend), bij platenmaatschappij Oreade. Deze cd kreeg vele goede kritieken. In 2006 verscheen de tweede cd van het ensemble: Flign mit a nign (vliegen met een melodie) bij Music and Words. Een recensent schreef in het Noord Hollands Dagblad:

"Vanaf de eerste inzet is al te horen dat het trio Vilde Katshke begrijpt waar het over moet gaan: melancholie, vreugde, weemoed."


Bandleden

Gottfrid van Eck, klarinet, basklarinet, birbyne; Michiel Ockeloen, accordeon, Tessa Zoutendijk, viool.

 

Boekingen/info

Gottfrid van Eck
info@wilde-eendproducties.nl
tel. 030 - 288 86 49
mob. 06 - 2831 6474


Hoofdmenu


Submenu


Copyright