Wilde Eend Producties


Muziek | Mazzeltov 

 

2010-02-24 - Mazzeltov 002.jpgMazzeltov bestaat sinds 1994 en behoort al jaren tot de absolute top van klezmerbands in Nederland. Het is een spetterende band die zich zowel thuis voelt in theaters en concertzalen als op festivals en feesten. Ze speelden niet alleen op grote nationale podia zoals het Concertgebouw te Amsterdam en Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht, maar ook meermalen in het buitenland (o.a. Frankrijk en Duitsland).

Mazzeltov richt zich niet alleen op het van oorsprong Oost-Europese repertoire, d.w.z. klezmer, balkan- en zigeunermuziek, maar ook op Sefardisch Joodse liederen en Amerikaans Jiddische theatermuziek. Daarnaast schrijven enkele bandleden eigen composities voor de groep. Hun muzikale kruisbestuiving klinkt niet alleen enthousiast, maar ook eigentijds en fris. 

 

Albums

Mazzeltov bracht tot nu toe zes albums uit. De eerste twee cd's Glik (1996) en Misjmasj (1998) werden uitgebracht door Syncoop Producties, de laatste vier Tsores en Cheyn (2002), Mishpoge (2004); Amsterdam - Jatten in Mokum (2008) en Mayn umru (2009) door Music & Words.

De Volkskrant schreef naar aanleiding van de cd Tsores & Cheyn: "Ze weten al die onderdelen met schwung en verfijning te brengen, dankzij een indrukwekkende techniek, een smaakvolle arrangeerkunst en bovenal hun grote vitaliteit. Zo ontstaat klezmer van internationaal niveau, die niets weg heeft van een stoffig museumstuk." Voor hun cd Mishpoge ontving Mazzeltov een Edison-nominatie.

 

Bandleden

Rolinha Kross, zang; Harm van den Berg, accordeon; Harold Berghuis, gitaar; Gottfrid van Eck, klarinet, Edith Mathot, viool; Tis Marang, contrabas.

 

Boekingen/info

Harm van den Berg,
mob. 06 - 4895 2427
www.mazzeltov.nl
info@mazzeltov.nl


Hoofdmenu


Submenu


Copyright